Suruç Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı program öğrencileri tarafından sektör uygulamaları dersi kapsamında sektörlerin yapılarını yerinde inceleme amacıyla Eyyübiye Belediyesine ziyaret düzenlendi. Etkinliğe Yüksekokul müdürü Öğr. Gör. Reşat DİKME, Müdür yardımcısı Öğr. Gör. Dilek KÜP, Uzman Ayşegül ARSLAN, Suruç MYO öğrencisi olan Eyyübiye Belediyesi Meclis Üyesi Hümeyit BİLBAY ve öğrenciler katıldı. Suruç MYO öğretim elemanlarını ve öğrencilerini makamında kabul eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci öğrencilere belediyenin yapısı, işleyişi ve organizasyon yapısı hakkında bilgiler aktararak gençlere yaşadığı hikâyelerden örnekler verdi.

Sıcak ve samimi ortamda gerçekleştirilen görüşmede Başkan Ekinci, yönetici asistanı adayı olarak öğrencilere birçok tavsiyede bulundu. Yöneticiliğin sabır işi olduğu, tüm eleştirilere açık bulunması gerektiğini ve hizmet verdiği kitlenin sorunlarını çözmekle mükellef olduğunu konusunda açıklamalar yapan Başkan Ekinci ‘’İyi bir yönetici asistanı çalıştığı kurumu, hedef kitlesini, yöneticisini çok iyi tanıması gerekir. İyi bir yönetici asistanı düzgün program ve koordinasyonla yöneticilerin yükünü hafifletmelidir’’ dedi. Öğrencilere hayat tecrübelerini aktaran Başkan Ekinci ’’Ne iş yaparsanız yapın işinizin en iyisini yapın fark yaratın. Kader, gayrete aşıktır. Gayretli olun. Kendinize ait duruşunuz ve prensipleriniz olsun. Çalışma hayatına atıldığınızda işinizi sadece geçim kaynağınız olarak görmeyin. Yaşadığınız toprakların değerini bilin’’ diyerek cümlelerine devam etti. Sohbet sonrasında sonra öğrencilerin sorularını cevaplandıran Başkan Ekinci Öğrencilerin talepleri doğrultusunda Suruç Meslek Yüksekokulu yerleşkesine kilit taşı, kamelya, hayvan barınağı ile kütüphaneye kitap bağışı konusunda ellerinden geleceğini yapacaklarını söyledi. Daha önce Suruç MYO’ya ziyaretlerde bulunduğunu söyleyen Başkan Ekinci Eyyübiye Belediyesinin kültürel anlamda yaptığı etkinlikler kapsamında öğrencilere "Türk Sinemasında Urfa" isimli kitap hediyesinde bulundu.