Programın amacı: Dünya’da atı ilk evcilleştiren, nalı ilk bulan, eğeri ilk kullanan Türkler başarılı bir atçılık kültürü yaratarak dünyaya armağan etmişlerdir. Ülkemizde ve bölgemizde atçılık ve antrenörlüğü ile ilgili bilgi kaynak; bu işle ilgilenen kişilerin deneyim ve tecrübeleriyle ilgili kitaplarından edindikleri bilgiler gelmektedir. Fakat bu deneyim ve tecrübelerin bilimsel araştırmalara dayalı olarak eksik yönünlerinin belirlenip tamamlanması gerekmektedir. Son yıllarda sektörel anlamda büyük bir alan kapsayan atçılık alanında sermaye olarak en büyük payı ifade eden yarış atlarının eğitimleri ve çalışmaları yasal zorunluluk nedeniyleancak yüksek okul mezunu antrenörler gözetiminde yapılabilmekte, yarışmalarda da yine bu antrenörler gözetiminde çıkabilmektedirler. Atların yaşamları boyunca (doğumlarından yarış hayatlarının sonuna kadar) mevcut performanslarını en üst seviyeye çekmek için akademik eğitimli personellerin yetiştirilmesi gerekmektedir. Akademik anlamda eğitimli personelin yetiştirildiği programda, öğrencilere atçılıkla ilgili her türlü temel bilgi, birinci kademe binicilik, antrenörlük bilgileri ve at bakım konusunda Avrupa standartlarında, uygulama seviyesinde gerekli bilgi ve beceriler kazandırılması amaçlanmaktadır. 

Programın diploma derecesi ve kazanılan unvan:  2 yıllık eğitimini başarı ile tamamlayanlar “Ön Lisans Diploması” ve T.C. Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı Yüksek Komiserler Kurulunca açılan sınavda başarılı olmaları halinde “At Antrenörü ” ünvanını kazanırlar.
 
Programın açıldığı tarih: 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı 

Programa kabul koşulları: Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü Öğrenci Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) Merkezi tarafından yapılan sınav sistemiyle olmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini bildirdikten sonra, bu sınavdan aldıkları puana göre bu merkez tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir.

Programın ÖSYM puan türü: TYT
 
Mezunların İstihdam olanakları: Atçılık Ve Antrenörlüğü Programı mezunları,  hipodromlarda, özel ve kamuya ait haralarda, binicilik kulüplerinde, çeşitli turistik tesislerde, atlı rehabilitasyon merkezlerinde, at üretim ve yetiştirme çiftliklerinde istihdam edilebilirler. 
 
Üst Derece Programlarına Geçiş (DGS):  Atçılık Ve Antrenörlüğü Programı mezunları, Veterinerlik lisans programına dikey geçiş yapabilirler.

SOSYAL MEDYA

A'dan Z'ye Instagram - Vargonen BlogYouTube

BOLOGNA

 

MEZUN PORTALI

İLETİŞİM

Harran Üniversitesi
Suruç Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü
Mürşitpınar Caddesi
63800 Suruç/Şanlıurfa         
 
Tlf: 0 414 318 32 33 veya 
      0 414 318 30 00 Dahili: 2546
Fax:
0 414 318 32 31
E-posta:   suruc@harran.edu.tr