Program hakkında genel bilgi: Bankacılık ve Sigortacılık Programı’nın amacı; akademik disiplinlerin uygulama boyutlarına öncelik veren eğitim programı ve sektör işbirliğiyle gerçekleştirilen stajlar ile öğrencilere, bankacılık ve sigortacılık sektörlerinde istihdam edilme yeterliliği kazandırmaktır.
Finans sektörü geçmişten bugüne dünya ekonomisinde ve ülke ekonomisinde hem karar verici hem de dengeleyici araç olarak önem kazanmaktadır. Bu alanda ve yan dallarında çalışan biri olmak hem mesleki anlamda prestij hem de ekonomi açısından stratejik noktalarda çalışma imkanı sağlamaktadır. Kariyer yapma imkanı yüksek olan ve sektör bazında çok geniş alana sahip olan bu program mezunlarına geniş çalışma imkanları sağlamaktadır.
Program öğrencilerine iş hayatını yakından tanımaları için 30 iş günü süreli staj öngörülmektedir. Böylece öğrenciler bir yandan iş dünyasını tanırken, diğer yandan da bilgi ve becerilerini uygulama ve sergileme olanağı bulmaktadır.

Program amacı: Bankacılık ve Sigortacılık Programının kuruluş amacı, finans ve sigortacılık sektöründeki hızlı değişimi yakalayabilen, bu alanda geliştirilen yeni finans enstrümanları, yeni bankacılık ve sigortacılık ürünlerini, yeni finansal kurumları ve uygulama tekniklerini bilen, özellikle finansman teknolojisini yakından tanıyan, düşünen, problem çözen, sektörde etkin olabilecek ve analitik düşünme yeteneğine sahip ara eleman yetiştirmektir. Bu programdan mezun yetişmiş kalifiye eleman sadece bankalar ve sigorta şirketleri ile sınırlı olmayıp, leasing, factoring, forfaiting, sermaye piyasası aracı kurumlarının da ihtiyacına cevap vermektedir.
Programın açılma tarihi: Program ilk defa 1994-1995 eğitim ve öğretim yılında öğrenci almaya başlamıştır.
Programın diploma derecesi/ kazanılan unvan: Ön lisans diploması/Banka ve sigortacılık meslek elemanı (bu unvan teknikerlikle denktir.)

Programa kabul koşulları: Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü Öğrenci Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) Merkezi tarafından yapılan sınav sistemiyle olmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini bildirdikten sonra, bu sınavdan aldıkları puana göre bu merkez tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir.

Programın ÖSYS puan türü: TYT (2017 ve öncesi YGS-4)

Mezunların istihdam olanakları: İş imkânları çok geniş olan programımızdan mezun olan öğrencilerimiz hem özel sektör kuruluşlarında hem de kamu kuruluşlarında çalışma olanağına sahiptirler. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)  ile personel alan birçok kurum Bankacılık ve Sigortacılık  programı mezunlarını istihdam etmektedir. Bankacılık ve Sigortacılık hakkında bilgi  bilen, ofis kurma ve  yönetme becerisine sahip, iletişim becerisi güçlü, mesleki  bilgisi ile donatılmış mezunlarımız özel sektör kuruluşlarında da çalışabilmektedir.

Üst derece programlara geçiş (DGS): Mezunlar, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınavına girerek üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerine girebilirler.
Dikey geçiş yapabilecekleri lisans programları;
Aktüerya Bilimleri, Bankacılık, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık, Ekonometri, Ekonomi ve Finans, İktisat, İşletme, İşletme Enformatiği, İşletme-Ekonomi, Sermaye Piyasası, Sermaye Piyasası Denetim ve Derecelendirme, Sigortacılık, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Uluslararası Finans, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Lojistik.

SOSYAL MEDYA

A'dan Z'ye Instagram - Vargonen BlogYouTube

BOLOGNA

 

MEZUN PORTALI

İLETİŞİM

Harran Üniversitesi
Suruç Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü
Mürşitpınar Caddesi
63800 Suruç/Şanlıurfa         
 
Tlf: 0 414 318 32 33 veya 
      0 414 318 30 00 Dahili: 2546
Fax:
0 414 318 32 31
E-posta:   suruc@harran.edu.tr