Kocaeli Üniversitesi Kartepe Atçılık MYO’nun ve Binicilik Federasyonun işbirliği ile 25-26 Ekim 2023 tarihinde yapılan 1. Atçılık Çalıştayı sona erdi. Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Nuh Zafer CANTÜRK, Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Sayın Hasan Engin TUNCER, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Dairesi Başkanı Sayın Şükrü YILMAZ, Binicilik Federasyonu Asbaşkanı Sayın Güven ŞAHİNLER, Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Önder KARAEŞ, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Kerem ALKAN, Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet FİLİZ ve 12 Üniversiteden katılım sağlayan akademisyenlerle yapıldı. 
Çalıştayda Atçılık ve Atrenörlüğü öğrencilerinin aldığı uygulamalı derslerin arttırılmasının yanı sıra Türkiye Binicilik Federasyonunun ve Spor Bakanlığının tecrübeleri ile yeniden yapılandırılması kararlaştırıldı. Ders içeriklerinin uluslararası alanda temsil edilebilmesi için Çerçeve Eğitim Programı (ÇEP) komisyonu kuruldu. Bu Komisyonda Suruç MYO Atçılık ve Antrenörlük akademisyeni ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Sayın Serhan GÜNGÖR’de başkan yardımcısı olarak görev aldı. Okul Müdürü Uzm. Vet. Hek. Öğr. Gör. Sayın Mehmet Eşref TAŞKIN ise Binicilik Sporunun Branş yarışmalarının Güneydoğuda ve bilhassa Şanlıurfa’da yapılması için öneride bulundu. Atçılık ve Antrenörlüğü Programı Öğr. Gör. Sayın Ferit ARSLAN ise Göbeklitepe adında bir Endurans (Atlı Dayanıklılık) yarışmasının düzenlenmesi teklifini sundu. 
Ayrıca TJK Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Kerem ALKAN’a ve Binicilik Federasyonu Yetkililerine Arap atçılığının merkezi olan Şanlıurfa’da uluslararası standartlarda kurulması planlanan, Safkan Arap Atı Binicilik ve Yetiştiricilik Tesisinin kurulması, Suruç MYO Atçılık ve Antrenörlüğü akademisyenlerince teklif edildi. TJK Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Kerem ALKAN’ın ifadesinde TJK olarak her zaman Harran Üniversitesi ve Suruç MYO’nun arkasında olduklarını ve en yakın zamanda ziyarette bulunacaklarını ifade ettiler.
Çalıştayda alınan kararlar maddeler halinde Binicilik Federasyonuna sunuldu ve çalıştayın devam buluşmalarının yapılmasına karar verildi. Çalıştay sonunda hatıra fotoğrafları çekildi.

              


            

       


          

       

SOSYAL MEDYA

A'dan Z'ye Instagram - Vargonen BlogYouTube

BOLOGNA

 

MEZUN PORTALI

İLETİŞİM

Harran Üniversitesi
Suruç Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü
Mürşitpınar Caddesi
63800 Suruç/Şanlıurfa         
 
Tlf: 0 414 318 32 33 veya 
      0 414 318 30 00 Dahili: 2546
Fax:
0 414 318 32 31
E-posta:   suruc@harran.edu.tr