Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Birimince desteklenen ve yürütücülüğünü Dr. Öğretim Üyesi Emel ABA Şenbayram’ın yaptığı proje kapsamında, hipoterapi alanında uzman hocalarımızla saha çalışmaları aralıksız devam etmekte olup; projede adım adım sona gelinmektedir. Şu ana kadar gelinen aşamada ve yapılan tüm çalışmalarda, ekip ruhuyla hareket eden araştırmacılar; Atçılık ve Antrenörlük Program hocaları; Öğr. Gör. Serhan Güngör, Öğr. Gör. M. Eşref Taşkın, Öğr. Gör. Ferit Arslan, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi; Uzm. Dr. Berna Polat Tüysüz ve Öğr. Gör. Handan Yılmaz Aktaş’ın üstün gayret ve itinalı çalışmaları projede önemli bir yol katedilmesi sağlamıştır. Projemize desteklerini esirgemeyen Şanlıurfa Hipodrom müdürü Eyüp EGE hipoterapi seanslarımızı yerinde görmek adına ziyarette bulundular.
Başladığı günden bu yana çeşitli kurum ve kuruluşlarca (kamu-özel) takip edilen ve desteklenen proje hedeflendiği gibi kamuoyunda dikkatleri üzerine çekerek yeni çalışma alanlarının oluşturulması noktasında referans olunması adına büyük bir örnek teşkil etmektedir.