Programın amacı: İş hayatını oluşturan kamu ve özel sektör kuruluşlarının gereksinim duyduğu personelin nitelik ve yetenekleri; kurum ve işletmelerin amaçlarına, çalışma politikalarına, faaliyette bulundukları çevrenin koşullarına bağlıdır. Programın amacı da çağdaş işletmecilik anlayışına uygun olarak günümüz bilgisayar teknolojisi ile faaliyet gösteren modern işletmelerin istedikleri nitelikte eleman yetiştirmektir. Ayrıca, kamu kurumları ile özel sektör hakkında öğrencilerin bilgi birikimi sahibi olmasını sağlamak bölümün amaçları arasındadır.
Öğrencilerin işletmelerin özelliklerini açıklayabilmesi, alanı ile ilgili konularda, kişisel veya grup olarak araştırma, uygulama konularını kavrayabilmesi, işletmeci olarak hukuki sorumluluklarının neler olduğunu öğrenmesi, mesleği ile ilgili mevzuatı takip etmenin önemini kavrayabilmesi, ekonomik ve finansal konularda temel kavramları tanıyabilmesi şeklinde sıralanabilir. Ayrıca ikinci sınıfta okutulan yönlendirilmiş çalışma dersleri ile öğrencinin eksik yönlerinin tamamlaması, istek ve kabiliyetlerine göre yönlendirilmesi amaçlanmaktadır.
 
Programın diploma derecesi ve kazanılan unvan:  Ön lisans diploma derecesi-İşletme Yönetimi Meslek Elemanı
 
Programın açıldığı tarih: 2002-2003 Eğitim Öğretim Yılı

Programa kabul koşulları: Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü Öğrenci Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) Merkezi tarafından yapılan sınav sistemiyle olmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini bildirdikten sonra, bu sınavdan aldıkları puana göre bu merkez tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir.
 
Programın ÖSYS puan türü: TYT (2017 ve Öncesi YGS-6)
 
Mezunların İstihdam olanakları: İşletme Yönetimi Programı mezunları, iş dünyasında özel sektör ve kamu sektörü işletmelerinde pazarlama, finans, muhasebe, halkla ilişkiler, insan kaynakları ve üretim planlama bölümlerinde uzman yardımcısı, araştırmacı, denetçi yardımcısı ve yönetici yardımcısı olarak çalışma imkânına sahiptirler.
 
Üst Derece Programlarına Geçiş (DGS): Bankacılık, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Finansman, Çalışma ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İşletme, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme-İktisat, Sağlık Kurumları, İşletmeciliği, Sermaye Piyasası, Sigortacılık, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Uluslararası Finans, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Yönetim Bilişim, Sistemleri lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.
 
Program Başkanı: Öğr. Gör. Handan YILMAZ AKTAŞ

Programın Ders İçerikleri İçin Tıklayınız...

DERS PROGRAMI

SOSYAL MEDYA

A'dan Z'ye Instagram - Vargonen BlogYouTube

BOLOGNA

 

MEZUN PORTALI

İLETİŞİM

Harran Üniversitesi
Suruç Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü
Mürşitpınar Caddesi
63800 Suruç/Şanlıurfa         
 
Tlf: 0 414 318 32 33 veya 
      0 414 318 30 00 Dahili: 2546
Fax:
0 414 318 32 31
E-posta:   suruc@harran.edu.tr