BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI
       Bu program İktisadi ve İdari Programların alt branşlarındandır. Programın amacı; kamu ve özel sektörde yönetici asistanlığı ve sekreterliğini yapabilme becerisini kazandırmaktır. Programda okuyan öğrencilerin zorunlu yaz stajı süresi 60 iş günüdür. Öğrenciler stajlarını 1. ve 2. sınıf yaz dönemlerinde 30’ar gün olarak yapabilecekleri gibi, 2. Sınıfın sonunda 60 gün olarak da yapabilmektedirler. Program mezunlarına “Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Meslek Elemanı” unvanı verilir. Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programından mezun olan öğrenciler, Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Bilgi Yönetimi, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler, Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve Yönetim Bilişim Sistemleri lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedirler. Ayrıca mezunların sınavsız olarak Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 3. sınıfına sınavsız dikey geçiş yapma hakları vardır.
     Bu programı başarıyla bitirenler özel sektör ve kamu kuruluşlarında yönetici sekreterleri; çeşitli işletmeler ile kamu ve özel sektöre ait idarelerin; belediyeler, dernekler, odalar, barolar gibi kurumların ilgili bölümlerinde istihdam edilirler. Ayrıca mezunlarımız; hukuk, hekimlik, mühendislik, mimarlık bürolarının temel ihtiyacı olan yönetici sekreterliği görevini en iyi şekilde yapabilecek elemanlardır.

Harran Üniversitesi
Suruç Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü